Facebook

Opdrachtgevers

 
Ronald is een vaste radio-, tv- en internetstem voor de NOS. Hij is geregeld te horen in het iconische radioprogramma Langs de Lijn in het Matchcenter en bij de MXGP. Een van Ronalds hoogtepunten voor de NOS was zijn tv-commentaar samen met Charles Urbanus bij het honkbalgoud op het WK in 2011. Tijdens de Zomerspelen van Londen en Rio deed alleskunner Ronald verslag van schermen, luchtgeweerschieten en schoonspringen. 
 
Voor de betaalzender Ziggo Sport (voorheen Filmnet/Supersport, Canal+ en Sport1) geeft Ronald al sinds 1996 live commentaar bij vooral basketbal (NBA, Euroleague, NCAA en Dutch Basketball League). Hij was diverse malen in Amerika om op locatie verslag te doen van de NBA Finals, de World Series en de Super Bowl. Voor Canal+ deed hij in het verleden ook commentaar bij de Formule 1. Voor Ziggo Sport volgt hij nu de Formule 2, Formule 3 en de DTM.
 
De betaalzender Fox Sports is ook een van Ronalds vaste opdrachtgevers. Fox Sports huurt hem in om commentaar te doen bij Amerikaanse sporten, zoals honkbal (World Series) en american football (Super Bowl). Met ingang van maart 2019 is hij een van de vaste commentatoren bij de voetbalwedstrijden uit de Major League Soccer in Amerika, waarmee Ronald ook de stap naar voetbalcommentaar heeft gezet.
 
Voor de sportzender Eurosport doet Ronald nu vooral commentaar bij autosport en motorsport, en in het verleden ook bij basketbal en zelfs darts. Deze zender stuurde hem diverse malen op locatie naar de legendarische 24 uur van Le Mans en in 2018 mocht Ronald naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang om het ijshockeytoernooi te verslaan.

 

 
Ronald is sinds 1 februari 2010 op freelance basis werkzaam voor de Nederlandse Basketball Bond. Voor een basketballer een prachtige manier om zijn favoriete sport met zijn werk te combineren. Voor de NBB houdt hij zich een aantal uren per week o.a. bezig met het maken van teksten voor de website, flyers, brochures, persberichten, contacten met de media en het presenteren van (pers)bijeenkomsten.
 
De basketbalclub New Heroes Den Bosch maakt graag van Ronald gebruik als game announcer bij de thuiswedstrijden in de Dutch Basketball League. Op vakkundige Amerikaans aandoende wijze stelt Ronald de spelers voor, praat hij de acties en scores aan elkaar en speelt spelletjes met de fans. Komt dat zien (horen!) in De Maaspoort in Den Bosch.
 
Soms maakt Ronald ook gekke uitstapjes. In 2009 was Ronald de 'voice' van kijkcijferhit Takeshi's Castle, een Japans gooi- en smijtprogramma uit de tachtiger jaren. Dat deed hij samen met ex-Lama Ruben van der Meer. Het programma wordt nog geregeld herhaald op Comedy Central. De uitzending van Takeshi's Castle op zaterdag 21 november 2009 trok maar liefst het recordaantal van 213.000 kijkers.
 
Vanaf 2010 werkte Ronald een aantal jaren op freelance basis voor de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, net als de Nederlandse Basketball Bond gevestigd in Nieuwegein. Ook voor deze bond hield hij zich bezig met werkzaamheden op het gebied van communicatie, zoals het schrijven van teksten voor de website, nieuwsbrieven en het onderhouden van contacten met de media.
 
Ronald werkte sinds 2010 voor het inmiddels opgheven sportweekblad NUsport. Hij deed eindredactie en schreef op regelmatige basis artikelen. Zo deed Ronald interviews met bekende sporters als atlete Dafne Schippers, amazone Anky van Grunsven, hockeykeepster Joyce Sombroek en coureurs als Robert Doornbos en Jos Verstappen. Een van zijn meest opvallende verhalen was de ingetogen reportage rond de tragische dood van honkballer Gregory Halman.
 
RTL 7 was jarenlang de zender voor auto- en motorsport. Ronald gaf voor RTL GP commentaar bij de DTM, FIA GT, MotoGP (250cc en 125cc) en diverse nationale autosportklassen. Ook was Ronald een van de vaste stemmen toen een aantal jaren wekelijks ijshockeysamenvattingen op RTL 7 te zien waren.
 
In opdracht van de basketbalclub BSW uit Weert, die uitkwam in de eredivisie, maakte Ronald van 2008 t/m 2012 vier seizoenen lang kant-en-klare samenvattingen van de meeste thuisduels (op zaterdagavond) die werden uitgezonden op L1, TV Limburg en Weert TV. Hij werkte samen met Media Creations uit Venlo dat zorgde voor het camerawerk (Bert Lenssen) en de montage (Maikel Lammen).

 

 
Eind december 2010 lag het eerste exemplaar van USA Sports in de winkel. Vanzelfsprekend was Ronald destijds een van de eerste schrijvers voor dit blad over Amerikaanse sporten. Hij publiceerde verhalen over de MLB, NBA, NFL, NHL en NASCAR. Iconisch is de reportage waarin hij de kans krijgt bij de Europese Baseball Academy zijn kunsten als slagman te tonen aan scouts van Major League Baseball.

 

 
Voor Asics, voormalig kledingsponsor van de Nederlandse olympische ploeg, schreef Ronald sinds de Olympische Spelen van Beijing in 2008 op verzoek van Asics op regelmatige basis columns waarin hij zijn passie voor sport deelde met de bezoekers van Asics website. Hij kreeg betaald in natura en sport nog steeds vol trots in zijn outfit van de Olympische Spelen van Londen in 2012.
 
Megazine was een lifestyle magazine uit Breda, Ronalds woonplaats, dat in groot formaat vier keer per jaar verscheen in de zuidelijke provincies van Nederland en in Vlaanderen. Ronald maakte voor Megazine twee jaar lang interviews met bekende vrouwen zoals voormalig zwemdiva Inge de Bruijn, deejay en realityster Kelly Pfaff en presentatrice Evi Hansen. Daarna schreef hij ook spraakmakende columns.