Facebook

Opdrachtgevers

 
www.nos.nl
Een paar jaar lang was Ronald te horen in het radioprogramma Langs de Lijn van de NOS als autosportexpert en commentator bij de Formule 1-races. Voor Sport 24 en internet deed hij in 2009 verslag van het WK atletiek in Berlijn en in 2010 van het EK in Barcelona. Een van zijn hoogtepunten bij de NOS was het tv-commentaar samen met Charles Urbanus bij de WK-honkbalfinale in 2011, toen Nederland goud won. Tijdens de Zomerspelen van Londen in 2012 deed Ronald verslag bij het schermen en luchtgeweerschieten. Zijn meeste recente bijdrage was het inspreken van ijshockeysamenvattingen en live duels tijdens de Winterspelen in Sochi begin 2014.
 
www.sport1.nl
Voor de betaalzender Sport1 geeft Ronald al sinds 1997 live commentaar bij basketbalduels uit de NBA, en nu ook de Euroleague en de NCAA. In 2009 was hij in Amerika om voor de vijfde keer op locatie verslag te doen van de NBA Finals. Voor Sport1 deed hij in het verleden ook commentaar bij honkbal (MLB) en de Indy 500. In 2013 voorzag hij de Formule 1-races van commentaar, nu alleen nog de vrije trainingen.
 
www.basketball.nl
Ronald is sinds 1 februari 2010 op freelancebasis werkzaam voor de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Voor deze bond houdt hij zich een aantal uur per week bezig met de website, en de pr en communicatie rond de nationale teams en de breedtesportprojecten die worden ontwikkeld.
 
www.knbsb.nl
Van 1 januari 2010 t/m 1 januari 2011 werkte Ronald ook op freelance basis voor de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. De KNBSB is net als de NBB gevestigd in het Huis van de Sport in Nieuwegein. Ook voor deze bond hield hij zich bezig met de pr en communicatie. Sinds 1 november 2013 is hij weer terug bij de KNBSB als medewerker communicatie.
 
www.eurosport.com
Voor de sportzender Eurosport wordt Ronald ingehuurd om commentaar te doen bij autosportuitzendingen (WTCC, 24 uur van le Mans), basketbal (Eurocup en het Euroleague magazine), american football (NCAA Big Ten) en darts (Lakeside).

 

 
www.nusport.nl/magazine/index.html
Ronald werkte sinds oktober 2010 voor het inmiddels opgheven sportweekblad NUsport. Hij deed twee jaar lang eindredactie en schreef op regelmatige basis artikelen. Zo deed Ronald interviews met bekende sportmensen als Anky van Grunsven, Adelinde Cornelissen, Janneke Schopman. Joyce Sombroek, Robert Doornbos, Jos Verstappen. Giedo van der Garde, Robin Frijns, Rick van den Hurk, Eelco Sintnicolaas, Yvonne Hak en Dafne Schippers. Een van zijn meest opvallende verhalen was de ingetogen reportage rond de tragische dood van honkballer Gregory Halman.
 
www.comedycentral.nl/tv/programma/134/takeshis-castle.html
Sinds het najaar van 2009 is Ronald de 'voice' van kijkcijferhit Takeshi's Castle, een Japans gooi- en smijtprogramma uit de tachtiger jaren. Dat doet hij samen met ex-Lama Ruben van der Meer. Het programma wordt nog steeds uitgezonden op Comedy Central. De uitzending van Takeshi's Castle op zaterdag 21 november 2009 trok maar liefst het recordaantal van 213.000 kijkers. Het programma wordt nog steeds herhaald.
 
www.rtlgp.nl
RTL 7 was jarenlang de zender voor auto- en motorsport. Ronald gaf voor RTL GP commentaar bij de DTM, FIA GT, MotoGP (250cc en 125cc) en diverse nationale autosportklassen. Ook was Ronald een van de vaste stemmen bij het ijshockey op RTL 7.
 
www.basketballweert.nl
In opdracht van de basketbalclub BSW uit Weert, die uitkomt in de eredivisie, maakte Ronald van 2008 t/m 2012 vier seizoenen lang kant-en-klare samenvattingen van de meeste thuisduels (op zaterdagavond) die worden uitgezonden op L1, TV Limburg en WTV. Media Creations uit Venlo zorgde voor het camerawerk (Bert Lenssen) en de montage (Maikel Lammen).

 

 
www.usasports.nl
Eind december 2010 lag het eerste exemplaar van USA sports in de winkel. Vanzelfsprekend was Ronald een van de eerste schrijvers voor dit blad over Amerikaanse sporten. Hij publiceerde verhalen over de MLB, NBA, NFL, NHL en NASCAR

 

 
www.asics.nl/vancouver/columns_ronald.html
Voor Asics, de kledingsponsor van de Nederlandse Olympische ploeg. schreef Ronald sinds Beijing tijdens de Olympische Spelen op regelmatige basis een column waarin hij zijn passie voor sport deelt met de bezoekers van de website. Via bovenstaande link kunt u zien wat hij tijdens Vancouver 2010 heeft geschreven.
 
www.megazine.nl
Megazine was een lifestyle magazine in groot formaat dat vier keer per jaar verscheen in de zuidelijke provincies van Nederland en in Vlaanderen. Ronald maakte twee jaar lang voor Megazine interviews met bekende vrouwen (Kelly Pfaff, Inge de Bruijn) en schreef een column.
 
www.ad.nl
Het Algemeen Dagblad vroeg Ronald in 2009 om als voorbeschouwing op het seizoen een Formule 1-special te maken. Daarvoor interviewde hij Sebastian Vettel, het Duitse talent van Red Bull dat afgelopen jaar tweede werd in het wereldkampioenschap.